Ketvirtokų išvyka į Panemunę

4 klasės mokiniai vyko į Panemunės kraštą, kuris garsėja gražiomis pilimis ir aukštais piliakalniais. Pirmiausia aplankė Šilinės kaimą. Čia – Šilinės smuklėje – įsikūrusi Panemunių regioninio parko direkcija ir informacinis centras. Mokiniai dalyvavo edukacijoje. Jos metu susipažino su Panemunės gamta, gyvūnija ir žmonių gyvenimu prie Nemuno. Ketvirtokai galėjo pamatyti autentiškus senuosius amatininkų įrankius, „išplaukti“ senąja valtimi žvejoti,  pereiti sieliais, nusipiešti atvirukus.

Vėliau gėrėjosi Panemunės ir Raudonės pilimis.  Įveikę aukščio baimę, nuo Raudonės pilies bokšto grožėjosi atsivėrusiu kraštovaizdžiu, nuostabiais Nemuno slėniais.

Po to  atvyko į Veliuonos krašto muziejų, kuriame vyko edukacinis užsiėmimas „Daraktorinė ir tarpukario mokykla“.  Muziejininkas G. Klangauskas įdomiai supažindino ketvirtokus su to laikmečio pradžios mokykla. Mokiniai vartė  senuosius spaudinius, vadovėlius, rašė grifelinėse lentelėse, tobulino dailyraščio rašymo įgūdžius. Po edukacijos mokiniai aplankė Ramybės ir kunigaikščio Gedimino kapo piliakalnius, dvaro parką, pamatė  garsiuosius Veliuonos geltonžiedžius tulpmedžius.

Paskutinė išvykos stotelė – Seredžiaus piliakalnis. Nors buvo labai pavargę, bet visiems norėjosi kuo greičiau užkopti į Palemono kalną ir dar kartą pasimėgauti žydinčios gamtos grožiu.

Edukacijų metų įgytas žinias ir įgūdžius mokiniai galės pritaikyti ugdymo procese, 5 klasėje.

Akimirkos iš ekskursijos…


4 klasės mokytoja R. Lukauskienė